Select Page

Esti in cautarea unui plugin WordPress care sa-ti duca afacerea la urmatorul nivel? Exista peste 50.000 de plugin-uri din care poti sa alegi. Asta face foarte greu pentru noii utilizatori sa gaseasca un plugin potrivit pentru site-ul lor.

De cele mai multe ori, utilizatorii platformei WordPress cauta cele mai bune plugin-uri pentru SEO (optimizare pentru motoarele de cautare), retelele de socializare, back-up-uri sau pentru a mari viteza de incarcare a site-ului.

Avand setul potrivit de plugin-uri si instrumente WordPress, vei putea sa cresti afacerea ta online. Iata cateva dintre cele mai importante plugin-uri WordPress:

1. Wordfence Security – cel mai bun plugin pentru securitate

Pentru a asigura securitatea site-ului, exista o multime de plugin-uri disponibile, printre ele si Wordfence Security, un plugin pe care te poti baza. Pluginul asigura protectie impotriva virusilor, scanare malware, securitate la conectare, monitorizare trafic live si multe altele. Acesta iti permite sa monitorizezi traficul in timp real, inclusiv roboti, vizitatori site, erorile 404, conectari si deconectari, etc. Deci Wordfence Security este un plugin perfect pentru securitate.

2. Yoast SEO – cel mai bun plugin pentru optimizare pentru motoarele de cautare (ex. Google)

Fara indoiala, motoarele de cautare sunt principala sursa de trafic pentru orice site. Numarul utilizatorilor de internet care folosesc motoare de cautare este in continua crestere, ceea ce face ca optimizarea pentru motoarele de cautare sa fie mai importanta ca niciodata. Din fericire, Yoast SEO este un plugin foarte bun pentru utilizatorii platformei WordPress.

Yoast SEO este un plugin minunat care te ajuta sa creezi continut mai bun si sa imbunatesti pozitia in rezultatele cautarii. Se axeaza pe crearea de continut util pentru utilizatori, dar si optimizat pentru motoarele de cautare. Scopul este de a ajuta utilizatorii, a castiga incredere si de a creste autoritatea site-ului.

3. Google Analytics for WordPress by MonsterInsights – cel mai bun plugin pentru analiza trafic

Google Analytics este un instrument gratuit fantastic pe care il poti utiliza. Sa intelegi publicul este important pentru a putea imbunatati traficul site-ului. Prin urmare, este evidenta alegerea unui plugin Google Analytics pentru site-ul tau si pluginul Google analytics de la MonsterInsights este unul dintre cele mai bune.

Pluginul iti permite sa vezi diferite statistici in timp real. Mai mult, folosind Universal tracking, poti urmari vizitele de pe multiple platforme si dispozitve si primesti diverse rapoarte cu datele demografice si informatii legate de interesul manifestat de vizitatori.

4. WP Smush – cel mai bun plugin pentru cresterea vitezei de incarcare si performanta

Imaginile sunt un avantaj excelent pentru paginile si postarile tale pentru ca atrag atentia utilizatorilor. Adaugarea de imagini te ajuta sa transmiti mesajul mai bine decat un simplu text. Acestea iti fac pagina mai atractiva si mai captivanta pentru vizitatori.

Desi sunt atat de importante pentru a face site-ul mai atragator pentru utilizatori, imaginile ocupa mult spatiu si micsoreaza viteza de redare a site-ului. Nu iti poti permite sa ignori incetinirea site-ului si sa astepti ca dezastrul sa se intample. Poti micsora si optimiza imaginile fara a reduce calitatea lor, folosind pluginul WP Semrush. Optimizeaza imaginile in format JPEG, GIF si PNG folosind tehnici avansate de compresie si economiseste spatiul de stocare.

5. VaultPress – cel mai bun plugin pentru crearea de back-up-uri online

VaultPress este un plugin WordPress de securitate, creat pentru a realiza copii de rezerva automat, in timp real. Acesta sincronizeaza cu usurinta fiecare pagina, postare, comentariu sau fisier media si, in plus, ofera protectie impotriva multor probleme sau atacuri. VaultPress iti permite sa creezi copii de rezerva in mod regulat si sa restaurezi site-ul in doar cateva secunde, cu un singur click.

6. Redirection – cel mai bun plugin pentru redirectionari

Exista momente cand trebuie sa schimbi adresele URL ale paginilor sau postarilor si uiti sa le redirectionezi. Astfel, utilizatorii vor ajunge pe pagini care nu mai sunt disponibile de pe vechiul URL. In astfel de cazuri, pluginul Redirection este alegerea potrivita. Te ajuta sa gestionezi toate redirectarile 301 si sa urmaresti erorile 404. Pluginul adauga automat o redirectionare 301 atunci cand modifici un URL.

7. WooCommerce – cel mai bun plugin pentru comert electronic

WooCommerce este cel mai bun plugin daca vrei sa vinzi ceva pe site-ul tau WordPress. Practic, poate fi folosit cu success pentru a realiza un magazine online. Are o multime de caracteristici care te ajuta sa adaugi site-ului tau un magazine online. Exista mai multe optiuni pentru livrare: livrare gratuita, ridicare din magazin si multe altele. Poti vinde orice, de la produse, la bilete la evenimente si chiar servicii. Vine cu o multime de optiuni de plata: card, cash la livrare si chiar PayPal.

8. Social Icons – cel mai bun plugin pentru retelele de socializare

Fara indoiala, retelele de socializare sunt in continua crestere. Tot mai multi urmaresc stiri sau alte informatii pe retele de socializare, deci promovarea acolo este o parte vitala a marketingului din ziua de azi. Pentru a te promova pe retelele de socializare poti folosi pluginuri ca Social Icons.

Social Icons iti permite sa afisezi pictogramele retelelor de socializare pe site. Pluginul vine cu peste 100 de retele de socializare cunoscute. Este simplu de utilizat.

9. Everest Forms – cel mai bun plugin pentru formulare

Una dintre paginile principale de care ai nevoie pentru site este pagina de Contact. Indiferent de cat de mare sau mic este site-ul, ai nevoie de o pagina de Contact prin intermediul careia vizitatorii te pot contacta pentru a oferi feedback, pentru a trimite propuneri sau o sugestii si de aceea o pagina de contact bine conceputa este absolut necesara.

Pentru a crea formulare de contact moderne, Everest Forms este alegerea potrivita, cu interfata sa drag and drop poti crea usor si rapid formulare de contact elegante.

10. User Registration – cel mai bun plugin pentru inregistrare utilizatori

Inregistrarea utilizatorilor este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Functia de inregistrare este disponibila implicit la plaforma WordPress. O data activata, utilizatorii vor avea optiunea sa se inregistreze pe pagina de autentificare. Cu toate astea, nu e chiar elegant ca utilizatorul sa ajunga pe pagina de autentificare pentru a se inregistra, iar proprietarul site-ului nu poate obtine mai multe informatii despre cei care se inregistreaza, deoarece formularul este limitat la doua campuri (nume si email).

Din fericire, exista un plugin usor de utilizat: User Registration care vine cu o multime de caracteristici uimitoare si cu care poti crea simplu, in doar cateva minute, un formular de inregistrare elegant.

Concluzie

Acestea sunt plugin-urile WordPress de care are nevoie orice site. Ele vin cu caracteristici de baza: imbunatatesc SEO, maresc viteza de incarcare a continutului sau ajuta la comercializarea online a produselor.